вторник, 24 май 2011 г.

У дома?!

Днес говорихме с приятелката ми и тя ми разказва за случай в които жени раждат вкъщи. . жената може и има правото да реши къде може да роди,дали в болницата или вкъщи,лично мое мнение като мъж дори и на приятелката ми го казах,че да родиш в домашни условия е рисково начинание.Пример в Англия 98% от жените раждат в болнични условия. Безспорно раждането в болница е по безопасно място за бебетата,особено за родилите преждевременно. Но не всички жени решават да родят децата си в болница,а засега които предпочитат раждане у дома разполагат с малко или никакви възможности да родят в болница. На практика те са лишени от избор.
Нека да помислим какви са предимствата на раждането у дома,може би една от причините да родиш у дома е,че ще разполагаш със сигурността на обстановката която познаваш,според мен целия процес изглежда по естествен отколкото ако жената е в болница където по лесно може да изпита страх,разполага с уединение.
Трябва да се запознаете с реда на болницата в която ще ви се роди бебето,защото в някой е забранено мъжа да присъства,както е в моя случай,буквално ме изгониха да чакам в коридора :)
По този начин лишават жената от подкрепата в този важен момент за нея.Жените които предпочитат да родят у дома си често изразяват потребност да се грижат за бебетата си от първия момент на живота им . .според мен е най добре да се роди бебето под лекарско наблюдение,но това е лично мое мнение,не искам да обвързвам никой с него,избора е ваш!

Няма коментари:

Публикуване на коментар